Sunday, March 04, 2012

Jalan-jalan Ampang

Ini cerita hujung minggu lepas sebenarnya...

Selepas mengisi perut di jemputan kenduri kahwin seorang kenalan, aku mengajak Wan ke Balai Seni Visual Negara untuk melihat pameran Japan, Kingdom of Characters.

Gundam at gunpoint (it's a rifle actually). Aku excited giler sebab memang aku minat menda-menda camni.

HeLloOOoo, Kitty! Tapi aku disappointed dengan ketandusan (idea? kreativiti? impak?) bahan di pameran tersebut.

Ayanami Rei, EVA 00 pilot. In fact, aku amat disappointed dengan keseluruhan pameran yang ada.

Pika pika.. Pikachu! Aku pasti Malaysia ada ramai penggiat seni visual ni. Tapi melihatkan keadaan balai yang agak bare dan betapa sedikitnya permanent exhibit, you'd almost think that we hardly have any...

Oh, aku juga telah bertemujanji untuk berjumpa dengan Pak Alang di situ. Lama juga tidak bersua. FYI dia tiada hubungan darah dengan aku, sekadar pakcik angkat (abaikan, lawak dalaman hanya kami kami yang mengerti... kot?).

Ini lukisan Encik Md Salleh bin Dawam, seorang pelukis terkenal di kalangan penggiat seni visual. Aktiviti beliau kebanyakannya berpusat di Langkawi yang mana di situlah aku mula mengenali karya beliau daripada anaknya, Wah.

Pak Alang berhajat membawa kami menikmati pemandangan indah di Lookout Point. Malangnya kawasan tersebut telah ditutup, kemungkinan besar sekitar musim perayaan Tahun Baru Cina yang lepas. Ada sesiapa tahu mengapa?

Akhirnya, lepak sat rumah Pak Alang, pas tu keluar makan dan seterusnya bergerak pulang.

Terima kasih banyak-banyak, Wan dan Pak Alang yang sudi melayan aku yang dalam keadaan out sikit!

_________________________________________________



Selingan

seluar sendat dan penuh
lipatan lemak perut menebal
berat nak habiskan renang full set
mengah naik tangga stesen LRT Masjid Jamek

Aku dah kembali montel rupanya...

Bahana kesedihan yang melanda la ni :'(

5 comments:

naz said...

First my fav. when it comes to Japanese animation would be Gundam, never missed a show.

Second, nice pose dah mcm model dah.. hehehe

Third, well food is comforting when u r feeling under the weather, it's the outcome (the weight gained) that will make u scream..

Hehehehe, take care babe!

Snuze said...

Next time nak gi Balai Seni Lukis, ajak la. I love looking at paintings. =D

Kembali montel ek? Takpe, more to love, hahahah.

Mjv1 said...

aku lebih minat ilutrasi dan lukisan dlm galeri tu..mmg tak byk karakter jepun dlm tu.

#kacak siot model.ngeh3

Ri said...

thanks for caring naz, sue, MJ :)

mcm model ke? 'mcm' je kan? tima kasih atas pujian.

Rsnie_za said...

lookout point tutp sbb ade court case..leh baca dekat http://thestar.com.my/metro/story.asp?file=/2012/1/21/central/10303716&sec=central